Greenhornbooks

Reprints

Kerstreis2016 May, Karl - Een kerstreis door Saksen en Bohemen

Vertaald, bewerkt en ingeleid door Klaas van IJken.
Met diverse illustraties.
Steenbergen: De Karl May Vereniging voor Nederland en België, 2016. – 103 p. : zw.
ill. ; 24 cm. – ISBN 978-90-79728-11-4

Ledenprijs 7,50 euro, niet-leden 10 euro

272015, May, Karl - Facsimile reprint van de Karl May vereniging.

DE ZOON VAN DEN BERENJAGER / CHRISTUS' BLOED

Integrale herdruk van De zoon van den berenjager zoals dat in afleveringen verscheen in Jong Holland, geïllustreerd
weekblad voor jongelui, 1891, [171] p. Het voorwoord hiervan luidt als volgt: De Karl May Vereniging voor Nederland en België stelt zich o.a. tot taak het werk van May in brede zin beschikbaar te maken. Hiertoe worden met enige regelmaat herdrukken gepubliceerd van vertalingen uit moeilijk vindbare boeken en tijdschriften Ditmaal lag de keuze voor de hand. Een mooiere titel dan De zoon van den berenjager is voor liefhebbers nauwelijks denkbaar. De vertaling/bewerking is van de hand van J. Hendrik van Balen en verscheen als 35-delig feuilleton in de vierde jaargang van het jeugdtijdschrift Jong Holland: Geïllustreerd weekblad voor jongelui, 1891. Zoals ook al bij onze vorige herdruk van Kong-Kheou het geval was, wordt de tekst van het feuilleton opgeluisterd door illustraties van Konrad Weigand. Van Balen vertaalde Der Sohn des Bärenjägers uit de oorspronkelijke tijdschriftuitgave van 1887 in Der Gute Kamerad, Spemann’s Illustrierte Knaben-Zeitung. Een jaar na het verschijning in Jong Holland werd het door uitgever W. Versluys als deeltje 32 opgenomen in de Bibliotheek voor de jeugd. Als tweede titel is opgenomen het korte verhaal Christus’ bloed en gerechtigheid, dat als driedelig feuilleton eveneens in 1891 in Jong Holland is verschenen, nadat het eerst in exact dezelfde bewerking in het Nieuwsblad voor het land van Heusden en Altena, de Langstraat en de Bommelerwaard was opgenomen in 1885. Dit is een niet gesigneerde vertaling van Christi Blut und Gerechtigkeit uit Spemann’s Illustrirte Zeitschrift für das Deutsche Haus, 1882-1883. Deze herdruk kwam tot stand aan de hand van fotokopieën en scans gemaakt door ondergetekende, die uitvoerig door Jan Kool zijn bewerkt en digitaal schoongemaakt om ze geschikt te maken voor deze herdruk.

Eigen beheer, 171pp., A4 formaat, softcover, met linnen rug.
Met alle oorspronkelijke illustraties uit de Duitse uitgave. Geprint op 100 grams ivoor papier.

Prijs; leden 20 euro, niet-leden 25 euro.

KONGjpg-for-web-normal2009, May, Karl - Facsimile reprint van de Karl May vereniging.

Kong Kheou & De Ehri

(Verhalen respectievelijk uit Jong Holland 1892 & De Katholieke Illustratie 1882-1883)

Eigen beheer, 180pp., A4 formaat, softcover, met bordeauxrode linnen rug.

Met alle oorspronkelijke illustraties uit de Duitse uitgave. Geprint op 100 grams ivoor papier.

Prijs; leden 20 euro, niet-leden 25 euro.

 


 

boer2006 - May, Karl - Facsimile reprint

De boer van het roer : een avontuur uit de Transvaal

Ter gelegenheid van de formele oprichting van de Karl May Vereniging op 4 nov 2006 in de Opstandingskerk in Amersfoort werd een tweede facsimilé uitgave verzorgd door Peter de Vos, in een gelimiteerde oplage van 50 genummerde exemplaren. Gebonden in kartonnen band met stofomslag. Op de binnenflappen van het stofomslag is de context uitvoerig verteld.

De boer van het roer : een avontuur uit de Transvaal / [door Karl May ; naar het Duits door A.C. Sluijter]. - [Bilthoven : De
Karl May Vereniging], [2006]. – 96 p. : zonder ill. ; 19 cm. – (Leesbibl. v. chr. huisgezinnen, 32e jaargang, deel 11) vert.
van Der Boer van het roer : ein Abenteuer aus dem Kaffernlande, 1879-1880 in ‘Deutscher Hausschatz in Wort und Bild’ ; facsimilé uitgave van de Karl May Vereniging ; opl. 50 genummerde exemplaren. – geb.

Ledenprijs 10 euro, niet-leden 12,50 euro

Inka2003 - May, Karl - Facsimile reprint

De schat der Inka’s uit De Jeugd, 1882

Op initiatief van J.C. Oosterbaan verzorgde Peter de Vos een reprint van het in 1893 verschenen anonieme Karl May verhaal De schat der Inka’s, waarin alleen de pagina’s met het feuilleton waren verzameld. Oplage 100 ex., gebonden met zwarte rug of als softcover garenloos ingenaaid. Eén exemplaar, met rode rug was voorbehouden aan dhr. Oosterbaan zelf.

Prijs softcover; leden 15 euro, niet-leden 20 euro.